HTML

Saját zsíron

Saját zsíron: országúti bringás szleng arra, amikor valaki egyedül szeli a kilómétereket a szélárnyék oltalma nélkül.

Itt belekukkanthatsz a városi bringázás szépségeibe és mocskába HD-ben.
Nézzük ki hogyan tud közlekedni, mennyire vagyunk partnerek az utakon...

Kameráim

roam.PNG

Hosszabbacska kamera körkép azoknak, akiket nem csak a tekerés érdekel, hanem a forgatás is

Facebook

"Még 30 kör van Togoig"

2012.08.04. 02:24 :: Sajátzsíron

Tegnap megszökött a pelotonunktól Sipos János - mindenki Sipije - és haza is ért oda, ahol majd minden bringás végezni szeretné, ahol az utak szélesek és kátyúmentesek, macskakő nem létezik, csak a végtelenségig nyúló napraforgó mezők és az állandó hátszél.

Sipi megmutatta az országnak, hogy akár egy 5-6-7 órás bringaközvetítés is tud izgalmas lenni, még akkoris ha "hétfő van és mindössze hét fő van az út mellett". Az anekdotái a 'bringázás hőskoráról', amikor még ő maga is ifjú titánként tekert és kapta a gereblyét telibe, nem csak érdekesek, hanem természetesen kellőképpen kacagtatóak voltak.

Ma egy vicces posztot szerettem volna kitenni. Tudjátok mit? Sipi tiszteletére igenis vicces lesz ez a videó.

Sok hátszelet és leejtőt az örök bringásmezőkön, Sipi! Hiányozni fogsz a mezőnyből!

Aki szeretné megosztani kedvenc Sipi idézetét az tegye meg nyugodtan itt a kommentekben. Gyűjtsünk össze jó sokat, hogy ne vesszenek feledésbe ezek a sportkommentátori gyöngyszemek.

9 komment

Címkék: sipos jenő sipi

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatzsiron.blog.hu/api/trackback/id/tr494694984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kohabitállak 2012.08.05. 21:27:29

Off itt>csak ez az utolsó bejegyzésed, gondoltam ezt biztos olvasod. Ennek okán sajatzsiron.blog.hu/2012/01/23/egy_potencialis_gyilkos#comment-form kérdezem>hány éve tekersz e városban?

Sajátzsíron · http://sajatzsiron.blog.hu 2012.08.05. 21:47:56

Szia! Az előzőt is láttam, sikít emailben a blog.hu, ha valaki kommentel.
Majdnem minden nap városban úgy egy-két éve tekerek (télen is). Aktívabban 5 éve.
Mielőtt elkezdtem igazán városban tekerni megnéztem Errorka videóit, nah meg az angol kollegák bőséges kínálatából is volt mit szemezgetni.

kohabitállak 2012.08.05. 22:09:04

Köszi a gyors választ. 12 évi, (télen-nyáron) napi szintű bringás közlekedéssel a tarsolyomban érteni vélem "mkuk" mondandójának velejét>persze sok dologban tévedésben van Ő is.
Bátor vagy ezzel az oktató nyilvánossággal, főként, hogy alapvető tévedésben vagy a nagyvárosi kerékpáros közlekedés tekintetében. Nem csak elvben és-vagy vészhelyzetben, hanem a napi gyakorlatban is a hosszú és stresszmentes túlélés titka, hogy az erősebb kutya ba....ik. Ehhez és nem a szabályokhoz kell elsősorban ragaszkodni.

Sajátzsíron · http://sajatzsiron.blog.hu 2012.08.05. 22:24:18

@kohabitállak: 12 év szép idő az utakon persze nem kétlem, hogy a rutin is hasznos dolog, de a felfogáson is sok múlik. Amíg sokan az erősebb kutya ba..ik elvhez idomulnak, addig bizony folyton meg is leszünk ba..va. Véleményem szerint lehet egymást teljes tiszteletben tartva közlekedni. Ez néha azt jelenti, hogy én állok félre, és néha azt, hogy valaki megtalálja a fékpedált és vár fél percet, amíg biztonságosan meg tud előzni.

Ettől függetlenül, ahogy az a több, mint 200 videómon is látszik bizony, ahol csak lehet segítem az erősebbeket és inkább engedem magam elé az agresszív állatokat. Nem izmozom, ahoz elég kevéske vas van alattam.

Már sokszor elmondtam, hogy messze nem vagyok rigid szabálykövető. Bringatilost, kötelező infrahasználatot és csakis jobbról előzést sokszor máshogy értelmezem, mint a KRESZ. De egy ilyen egyszerű szabályt, minthogy "a buszsávot használni tilos", egy kihalt vasárnapi napon miért jutna eszembe megszegni? Főleg úgy, hogy a körút másik oldalán rögtön megszűnik az a sáv és már milliószor tekertem erre nulla konfrontációval, mert az értelmes autós tudja, hogy hol tekerhetek, amelyik meg nem annak mindegy hol tekerek: buszsávban vagy az ő sávjában, ha szabályos vagyok az a baj, ha nem, akkor meg az.

kohabitállak 2012.08.05. 22:36:46

@Sajátzsíron: Igaz, túl sok lett a vezetésre teljesen alkalmatlan bringás és a többi résztvevő hozzájuk viszonyítja az összes bringást. 10-11 év alatt egy kezem megtudtam számolni a konfliktusokat, 1-2 éve sokkal rosszabb a helyzet. Talán az a titok, hogy 88' óta több mint 1 millió kilométert autóztam is, ezért autósként vezetem a bringát is. És a VEZETÉS a kulcs szó. Egyetlen egyszer törtek össze ez idő alatt>egy vezetni nem tudó bringás, kerékpárúton>pedig fényévenként egyszer használom.

Sajátzsíron · http://sajatzsiron.blog.hu 2012.08.06. 12:09:57

@BéKa: Ezért nem szabad hajnali 2kor posztot írni. Knézy bekavart.
Javítom is, köszi, hogy szóltál!

kelemenbandi 2012.08.11. 17:54:29

Akkor idézet: "Úgy emberileg, mint szakmailag!" :D

GG81 2012.10.09. 15:21:58

fogadjunk egy zizi-ben, hogy most nem jut eszembe egy sem! ;-)
RIP Sipi!
süti beállítások módosítása