HTML

Saját zsíron

Saját zsíron: országúti bringás szleng arra, amikor valaki egyedül szeli a kilómétereket a szélárnyék oltalma nélkül.

Itt belekukkanthatsz a városi bringázás szépségeibe és mocskába HD-ben.
Nézzük ki hogyan tud közlekedni, mennyire vagyunk partnerek az utakon...

Kameráim

roam.PNG

Hosszabbacska kamera körkép azoknak, akiket nem csak a tekerés érdekel, hanem a forgatás is

Facebook

1. nap: a helyzet nem túl rózsás

2011.08.11. 22:53 :: Sajátzsíron

Elkészült az első összeállítás kemény 2 óra kerekezés után. A termés bringás szempontból elszomorító, de hát megígértem, hogy aki hibázik az bizony megérdemli a maga pár másodperc hírnevét és az ígéret szép szó, most betartom és nektek úgy lesz jó.

 

1.: Előzékeny autós:
Helyszín: Andrássy szervízút.
Előttem lévő kicsi Nissan lassan haladt és észrevette, hogy én mögötte már alig-alig tekerek néha egyet. Következő kereszteződésnél szépen jobbra húzódott és elengedett. A kalandom a nyeregben legalább jól indult, de aztán...

2.: Bringa nem járdára való:
Ne járdázz! Ezt miért olyan rohadt nehéz megérteni egyeseknek? Ha bringára pattanunk pofáncsap az a fene nagy szabadság és hirtelen a szabályok szelektív használata okés lesz?

3.: Zebra-járda-bringasáv:
A klipp elején látszódik egy fiatalember a messzeségben, ahogy átsuhan a zebrán aztán fel a járdára. A zavart állapotban lévő úriember végül csak rájött, hogy ő akkor most mégiscsak bringán ül. Jobb később, mint azután, hogy elkensz egy gyalogost.

4.: Még egy eltévedt bárány:
Ne járdá---miért is töröm magam? Inkább azt mondom, aki fél az autóktól az gondoljon már bele a gyalogos mennyire félhet tőle. Ha ez sem hat akkor tessék eladni a bringát. Röviden és tömören: járdán TILOS kerékpározni ha már az ember nem kölyök, aki járdán teker az ne lepődjön meg, amikor az autós is felmegy a bringaútra, de ígéri "lassan fog hajtani" meg "most csak ezen a pár méteren venné igénybe az utat tényleg".

5.: Drága gyalogok:
Imádlak titeket, amikor körülnézés nélkül, mint egy zombi totyogtok át egy forgalmas úton. Lehet, hogy a bringának nincs hangja, de rohadtul tud fájni, amikor 30-40-nel elcsap.

6.: Egyszemélyes busz (bringás buszsávban):
A KRESZ-t csak hírből ismerőknek, CSAK bringákkal összefestett, kitáblázott buszsávban lehet tekerni!

7.: ...és a Király utca szépségei:
Autósok 'közlekednek'. Kedvencem a néni, aki a Hegedű utcába kanyarodik be masszív fékezésre kényszerítve engem. Innen is csókoltatom!

8.: Egyszemélyes busz, piroson át:
A Deákon egy újabb buszjelölt (nem is tudtam, hogy a BKV ennyit vásárolt mostanság). Aztán hírtelen a buszból előbb gyalogos lesz, majd kerékpáros. Tiszta transformers.

9.: Még egy járdahuszár:
Versenymezben, SPD pedállal. Kisasszony, Armstrongot/Contadort/Schlecket/kedvencét látta már járdán tekerni? Tudta, hogy 'országúti' bringát teker? A Bajcsyn 'csak' 4 sáv van, biztos nem volt elég. Meg az a pár egyirányú párhuzamos utca, ahol nyugiban lehet tekerni.

10.: Bringasáv nem parkoló:
Bár előszeretettel használják annak. Direkt megnéztem a videón, az előtte lévő keresztutca (Bihari János utca) legelején, kb 20 méterre volt egy szabad hely....de gondolom az már túl messze volt. Abba bele se megyek, hogy a seggrakétát miért nem lehet a járdán leparkolni.

11.: Divatos "bringa":

Nem mertem lecsengetni a bácsit, meg hát egyébként is gyönyörködni akartam ebben a szuper pólóban még egy kicsit.

12.: Csatt a visszafordítóban:
Így járnak azok, akik egymás hátsójában loholnak. Deákon a visszafordító sávban puszil össze két autó szép nagy hanggal.

13.: Zebrán nincs elsőbbséged:
Zebrán bringa van a két lábad között? Akkor ne lepődj meg, hogy kicsit közel kerüllek meg.

14.: Dohányon szembe:
Megint, a KRESZ vajon mi? Egyirányúba nem hajthatsz be bringával CSAK ha tábla engedi, a Dohány utcában pedig NEM engedi.

A mai nap nyertese pedig: Ön- és közveszélyes kisasszony: Körútról be az egyirányúba! Mindezt persze bedugott fülekkel látványosan nem bagózva se a mellettem álló motorosra se rám miközben mutatjuk, hogy ez egyirányú.

(A kamera occósága és éjszakai módja miatt a kép bővelkedik lilaságban ott is, ahol egy deka lila nincs. Akit zavar a színprobléma az vehet nekem egy profi sisakkamerát.)

3 komment

Címkék: baleset zebra gyalogos egyirányú bringasáv járdázó járdahuszár egyszemélyes busz rendes autós

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatzsiron.blog.hu/api/trackback/id/tr113147157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SGYA 2011.08.14. 19:45:26

Miért nem lehet a facebookra meglájkolni a bejegyzéseket?

Sajátzsíron · http://sajatzsiron.blog.hu 2011.08.14. 20:29:11

Mert azt elfelejtettem bekapcsolni :P Mindjárt nekiesem. De a facebook oldal is úgyahogy kész van azt is lehet ám lájkolni ;)

Sajátzsíron · http://sajatzsiron.blog.hu 2011.08.14. 20:48:53

@SGYA: Most már lehet :) Megosztani és megtetszikelni is, amelyik jobban esik, vagy esetleg mindkettőt ;)
süti beállítások módosítása