HTML

Saját zsíron

Saját zsíron: országúti bringás szleng arra, amikor valaki egyedül szeli a kilómétereket a szélárnyék oltalma nélkül.

Itt belekukkanthatsz a városi bringázás szépségeibe és mocskába HD-ben.
Nézzük ki hogyan tud közlekedni, mennyire vagyunk partnerek az utakon...

Kameráim

roam.PNG

Hosszabbacska kamera körkép azoknak, akiket nem csak a tekerés érdekel, hanem a forgatás is

Facebook

Járdahuszároknak szeretettel

2011.08.26. 16:56 :: Sajátzsíron

Ez a poszt nem csak azoknak a krónikus járdázóknak szól, akikkel eddig összefutottam (készül is a hosszabb kis videó rólatok), hanem minden bringásnak, aki szerint okés a járdán tekerni, mert vagy félnek vagy egyszerűen tojnak a gyalogosokra.

Egy KRESZ lecke helyett úgy gondoltam essünk neki inkább egy egyszerűbb eszmefuttatásnak. Miért járdázol? Esetleg félsz a kocsiktól? Mennyire ijednél meg ha egy autó pár centire előzne meg jó 20 km/h-ás sebességkülönbséggel miközben/mielőtt ráddudál? Most képzeld el a puhatestű is teljesen ugyanezt éli át, amikor a járdán - ami elvileg csak az övé - te lecsengeted, mert van pofája 3-4-gyel sétálni neked meg muszáj 20-30-cal eltépni mellette. A félelme egyáltalán nem irracionális mert hiába tudsz te olyan rohadt ügyesen szlalomozni egyszer biztos találkozol olyan gyaloggal, aki ezt a művészetet nálad jobban és gyorsabban űzi és amikor elkaszálod az fájdalmas lesz mindkettőtöknek. Persze az autó is el tud ütni, de míg a járdán a gyalogos joggal nem számít rád az úton az autós tudomásul vesz, mint egy másik járművet, mert a bringa közútra való nem a járdára, arról nem is beszélve, hogy kevésbé életveszélyes kereszteződéseken átsuhanni ha az úton tekersz és nem a járdán, ahol egyáltalán nem számít rád az autós és amikor ő üt el, hidd el azt bizony megérzed majd.

Ez itt Pest, nem falu. Ahol meg te tekersz az nem bringaút, hanem gyalogosoknak épített járda.

De hogy konstruktív is legyek:
http://kerekparosklub.hu/bebiciklizes - ők segítenek neked megtanulni szabályosan, a forgalommal tekerni

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez fog történni, amikor legközelebb valamelyikőtöknek lesz pofája lecsengetni engem a járdáról

Szólj hozzá!

Címkék: járdázó járdahuszár hogyan tekerj

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatzsiron.blog.hu/api/trackback/id/tr273182342

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása