HTML

Saját zsíron

Saját zsíron: országúti bringás szleng arra, amikor valaki egyedül szeli a kilómétereket a szélárnyék oltalma nélkül.

Itt belekukkanthatsz a városi bringázás szépségeibe és mocskába HD-ben.
Nézzük ki hogyan tud közlekedni, mennyire vagyunk partnerek az utakon...

Kameráim

roam.PNG

Hosszabbacska kamera körkép azoknak, akiket nem csak a tekerés érdekel, hanem a forgatás is

Facebook

Szabadság híd

2011.08.28. 06:00 :: Sajátzsíron

Szabadság híd, errefelé sok bringást megcsap a híd által jelképezett életérzés és a nagy felszabadultságban megfeledkeznek arról, hogy egy jármű van a két lábuk között. Nézzük hogyan is kéne abszolválni Pest ezen sokkolóan bringásbarát részét.

Piros tilos
Igen átmegyünk oviba, hátha így egyszerűbb megérteni, a piros nem egy opcionálisan betartandó jelzés vagy díszvilágítás. Láthatjátok, hogy a villamos és az autók mögöttem/mellettem is szépen várnak holott sehol senki. Mi a bringán miért lennénk különbek? Csak azért mert nincs rendszámunk és így a rendőr nehézkesen tud fülöncsípni még nem jelenti azt, hogy nekünk mindent szabad. Ha a pirosozásból azért űzöl sportot, mert fárasztó újra felgyorsulni akkor lehet nem bringán a helyed. Képzeld ezt tekerni kell, ha lusta vagy hozzá akkor pattanj valami motorizáltra vagy szembesülj azzal a ténnyel, hogy egy részben sporteszköz van alattad és itt az ideje formába jönni, hogy ez a pár piros ne nyírjon ki.

Ráadásnak aki sokat teker errefelé az tudja, hogy rengeteg a gyalogos minden nap (a felvétel vasárnap hajnali 5 fél 6 körül készült ilyenkor szerencsére egy sincs belőlük) és sokuk számára szintúgy opcionális a piros jelzés figyelembevétele tehát alapban ön- és közveszélyes az a bringás, aki itt átszaggat.

Engedd az autóst előre
Ilyen gyér forgalomban, mint ezen a hajnalon vagy bármely más napon, amikor tisztán látszik, hogy az autók sokkal gyorsabban tudnak menni, mint mi tekerni, engedjük őket szépen előre. Ez akkor is igaz, amikor piros lámpánál a sor végéhez érsz és viszket a lábad, hogy előregurulj a jobb/bal oldalon (de erről majd később). Tehát engedd előre az autósokat!

Igen, szabálytalan voltam!
Emelkedőn felfelé nem szeretek totálisan leállni, a taxis mögöttem meg érzékelte, hogy én bizony balra ki akarok csapatni a sávjába ezért nem igazán jött pedig direkt nem jeleztem szándékom nehogy bezavarjam szegényt. Valószínű nem egy rossz tapasztalata volt már hátranézés és/vagy jelzés nélkül sávot váltó bringásokkal. Ezt mind összeadva sikerült a záróvonalon át sávotváltanom. Szégyenlem is magam, de legalább láthatjátok, hogy nem titkolom, amikor baromságot csinálok.

Nézz a két lábad közé!
Ez nőneműekre is vonatkozik. Ha látsz egy vasat odalent akkor tessék elfelejteni a járdát. Nem vagyunk már kisgyerekek, járművet tekerünk, aminek semmi helye nincs a járdán. Egyébként sem értem, hogy itt miért járádzik a bringások 90%-a. Féltek, hogy feltartjátok a sort? Nekem kb 1 percbe tellett áttekerni egy elég laza tempóban, ennyit még a legidegesebb autós is csak kibír. Az előzéstől nem kell félni, mert záróvonal van a balodon így (szinte) kivitelezhetetlen ez még a legállatabb sofőr számára is.

Bringásnyom
Reménykedjünk, hogy ez a fajta festőművészet terjedni fog itt Pesten. Az autósok is hozzánkszoknak és talán a kóros járdahuszárok is rájönnek, hogy az úton a helyük.

Tehát rakjátok csak szépen a Szabadság hídon, mert gondoltak ránk és felfestették nekünk, mert rövid, így alig tartod fel az autósokat (mint látjátok, akikkel indultam ott vártak rám a pirosban szóval nem kell sietni) és végezetül, mert járdahuszárkodni 12 év felett nem szép dolog, ez nem falu, ez Budapest (this is Budapest!)

6 komment

Címkék: járdázó járdahuszár hogyan tekerj

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatzsiron.blog.hu/api/trackback/id/tr883182258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SGYA 2011.08.28. 19:51:40

Remélem sok bringás fogja olvasni a blogodat!!!!
Nagyon tetszik!!!

Sajátzsíron · http://sajatzsiron.blog.hu 2011.08.28. 20:39:52

Köszi! Én is remélem, azt meg aztán főleg, hogy netalán tanulnak is belőle :)

tízpercbringa · http://tizpercbringa.blog.hu/ 2011.08.30. 20:03:19

A lámpa épp akkor váltott a budai oldalon amikor a sor végére értél,tehát akkor se tartottál volna fel senkit ha mögötted jönnek.
Egyébként lehet záróvonal van,de ez általában nem szokott zavarni senkit és simán kielőznek a villamossínen is,csak az a lényeg,hogy ők legyen elől.
Az a felfestés egy gerillaakció eredménye. Akkor is az úttest lenne a szabályos,ha nem lenne ott a kerékpáros nyom. A kerékpáros nyom inkább az autósnak figyelmeztetés,hogy azon az úttesten fokozottabban számoljon bringással.

Sajátzsíron · http://sajatzsiron.blog.hu 2011.08.30. 20:21:44

Tudom, hogy nem tartottam volna fel senkit, de ha először jár valaki arra, akkor azért nem vághatja az összes lámpabeállítást és az se tuti, hogy az autós mögötted tudja, hogy úgyse éri el :P

posztból:
<i>így alig tartod fel az autósokat (mint látjátok, akikkel indultam ott vártak rám a pirosban szóval nem kell sietni) </i>

<i>Az a felfestés egy gerillaakció eredménye.</i>

Hmm enegem simán megtévesztett mivel szépen fel van festve a Belgrádról 10-en méterenként mindkét oldalon. De egyébként igen, mivel nincs behajtani tilos tábla illene az autók közt tekerni mindenkinek ha már lehet. Az már kérdés, hogy ugye mint írtam az előzés csak szinte kivitelezhetetlen, amelyik autós nem partner az úgyse bírja ki, hogy egy másodpercnél tovább mögötted menjen.

Húzzunk bele! 2011.09.01. 08:30:25

Nem akarlak elkeseríteni sajátzsíron, de a Szabadság hídon gerilla akcióban festették fel a piktogrammokat, semmilyen szerv közbenjárása nélkül illegálisan. De attól még ott kéne menni. De legtöbbször járdázom.

Sajátzsíron · http://sajatzsiron.blog.hu 2011.09.01. 09:14:44

@Húzzunk bele!: Hát akkor a gerillák gondoltak ránk és őket bátorítom, hogy vegyenek még sok-sok sárga festéket. De mint ahogy te is írod nyom ide vagy oda akkoris az úton szabályos tekerni.

Megkérdezhetem, hogy miért járdázol itt? Nem zavarnak a turisták? Ugye nem szogtál még csengetni is? :) (nem b@szogatás képpen kérdezem ezeket, hanem tényleg érdekel milyen indítatásból választod inkább a puhatestűek közti tekerést)
süti beállítások módosítása