HTML

Saját zsíron

Saját zsíron: országúti bringás szleng arra, amikor valaki egyedül szeli a kilómétereket a szélárnyék oltalma nélkül.

Itt belekukkanthatsz a városi bringázás szépségeibe és mocskába HD-ben.
Nézzük ki hogyan tud közlekedni, mennyire vagyunk partnerek az utakon...

Kameráim

roam.PNG

Hosszabbacska kamera körkép azoknak, akiket nem csak a tekerés érdekel, hanem a forgatás is

Facebook

Ne tekerj bele egy jobbhorogba!

2011.09.23. 17:00 :: Sajátzsíron

Egyszerű módszerekkel simán túl lehet élni a városi bringázást. A legfontosabb, hogy tudni kell előre gondolkodni, érezni, hogy mi fog történni. Néha nem árt ha gondolatot is tudsz olvasni, de szerencsére erre annyira sokszor nincs szükség és ha nem száguldozol nem is nagyon kell génmutációra vagy pókcsípésre, vagy valami sugárzásra várnod.

A mai helyszínünk a Kiskörte. (Úgyahogy) remekül kiépített bringás infrastruktúra, ami ott segít, ahol tud.


Nagyobb térképre váltás

A Károly körúton, ahol elfogy a bringasáv van egy előretolt kerékpáros felállóhely felfestve a jobb sáv elejére, ahova szépen be tudsz gurulni és középre állni, hogy ne szorulj majd jobbra. Innen indulunk:


Néhány alapszabály, ami segíthet, hogy ne ijedj meg az ilyen forgalmas helyeken:
1. Ne tapadj az út jobb oldalához. Szerencsére a KRESZ már nem kötelez arra, hogy a csatornafedeleken centizzünk. Légy bátor és állj a sáv közepére, ha úgy érzed szükséged van a sávra pölö mert kacsázva indulsz, jobbra kanyarodhatnak az autósok a sávodból satöbbi.
2. Jobbról csak álló kocsisort előzz, nem csak azért, mert A KRESZ csak ezt engedi, hanem mert ha neked nem is, valakinek biztos értékes az életed.
Ha álló sort előzől nagyon körültekintően tedd, mert álló autók között sűrűn fellelhetőek az átbaktató puhatestűek, egy ajtó is bármikor kinyílhat eléd, balról előzőt segítve rádhúzhatják a kormányt és egyéb nyalánkságok.
Pirosnál álló sor előzésekor tartsd a szemed a lámpán!
3. Tök fölöslegesen ne előzz. Persze szuper érzés a kocsisor elejére gurulni és elsőként indulni a következő piros felé, de a kocsik, akik megelőztek most előzhetnek megint. Ha elvárjuk az autósoktól, hogy ne szivassanak minket mi se szivassuk már őket. Amikor látod, hogy össz-vissz 4-5 autó van előtted, esetleg vágod hány kocsi fér át egy zöldön amerre jársz ne menj a sor elejére. Te nyersz ugyan pár métert, de szerencsétlen autósok szórakozhatnak megint a kerülgetéseddel és egy párnál lehet elszakad a cérna aztán pisloghatsz, hogy milyen "paraszt" volt, amikor újra megelőzött.
4. Egyenes és jobbra kanyarodó sávos úton (mint ez is) középen előzz, ha mindenképpen úgy érzed, hogy előre kell menned.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatzsiron.blog.hu/api/trackback/id/tr613244880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása