HTML

Saját zsíron

Saját zsíron: országúti bringás szleng arra, amikor valaki egyedül szeli a kilómétereket a szélárnyék oltalma nélkül.

Itt belekukkanthatsz a városi bringázás szépségeibe és mocskába HD-ben.
Nézzük ki hogyan tud közlekedni, mennyire vagyunk partnerek az utakon...

Kameráim

roam.PNG

Hosszabbacska kamera körkép azoknak, akiket nem csak a tekerés érdekel, hanem a forgatás is

Facebook

Haladunk!

2011.09.30. 12:19 :: Sajátzsíron

Ugye azt hallottátok, hogy rajta vagyunk a 10 legbringabarátabb város listán? Sokkoló nem?

Pár napja volt szerencsém rákukkantani a Pozsonyi útra, ami szerény véleményem szerint egy igazi jó magyar látkép arra hol is tartunk bringabarát szempontból. Ugyi a Pozsonyit most éppen szépítgetik. Dícséretes ez a XIII. kertől hát még, hogy mit terveztek nekünk bringásoknak. Az egész út kétirányú lett volna, a forgalommal szembe tekerők pedig kaptak volna egy felfestett sávot, autós nyelven 'húdeszűkezaparkoló't. Nos, ezt a tervet a drága lakók szépen kiherélték mondván nekik kell a parkoló és egyébkéntis a bringás tekerjen a rakparton.

Itt gyorsan kitérek arra miért is kell nekünk párhuzamos közlekedésre alkalmas út. Csak egy kérdést tennék fel. Drága sofőrök, ti mit szólnátok, ha lenne egy szál út egész Pesten É-D-i irányba és slussz? Ha esetleg a Lehel piac és Nyugati között lenne dolgod le kéne parkolnod és gyalogolnod?

De egye fene ne legyen bringasáv, mert itthon úgysincs sok értelme csak parkolónak nézik, engem nagyon nem zavarna, de vannak nálam sokkal félősebb, rutintalan kerósok, akik biza bekakilnak majd ha az egyirányúban kicentizik őket a szemből érkezők, elkezdenek kacsázni a parkoló autók között egyenes sáv hiányában, út közepén tekernek esetleg és egyéb balesetveszélyes eseményeket produkálnak majd. De a parkoló fontosabb persze...

Arról nem is beszélve, hogy 2013-ra lesz nekünk BuBink, ami aztán jelentősen növeli majd a bringások, és még jobban a tapasztalatlan bringások, számát. Lelki szemeimmel látom, amikor az autósok majd bringaút lobbiba kezdenek, hogy megszabaduljanak a kiszámíthatatlan kétkerekűek százaitól. Remélem majd akkor megemlékeznek a miattuk meg nem valósult bringasávra, ami úgyahogy kordában tartotta volna ezeket a bátor öngyilkosjelölteket.

Node jó hangulatban vágtam bele ebbe a cikkbe, mivel a XIII. kerület nem adta fel a Pozsonyi bringásbaráttá tételét és legalább egy táblát kivágtak. Köszönjük!

Néhány jótanács az ide betekerőknek: ne szlalomozz, lőjj be egy egyenes vonalat a parkoló autók mellett, ahonnan jó előre rálátsz az érkező forgalomra.
Győződj meg róla, hogy a keresztekben látnak az autók (nem csak az, amelyik indexel, mert az csak a kanyarodók úgy 60%-a a többi 40 gondolatát olvasnod kell).
Trolit ne szivasd.

Szólj hozzá!

Címkék: egyirányú hogyan tekerj

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatzsiron.blog.hu/api/trackback/id/tr43266714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása