HTML

Saját zsíron

Saját zsíron: országúti bringás szleng arra, amikor valaki egyedül szeli a kilómétereket a szélárnyék oltalma nélkül.

Itt belekukkanthatsz a városi bringázás szépségeibe és mocskába HD-ben.
Nézzük ki hogyan tud közlekedni, mennyire vagyunk partnerek az utakon...

Kameráim

roam.PNG

Hosszabbacska kamera körkép azoknak, akiket nem csak a tekerés érdekel, hanem a forgatás is

Facebook

Bringázom a munkába - 1. rész

2012.02.04. 20:31 :: Sajátzsíron

Egy sorozat, azokról, akik a belvárosban közlekednek. A hülyék, a viccesek és természetesen a jók is.

A sorozat mottója: A hülyeség járműfüggetlen.

Egy kis bevezetés

Kemény 3 km-re lakom a munkahelyemtől.

BKV-val ez a táv 15 perc (beleszámítva a gyaloglást is) vagy 20 vagy 25, attól függ hány busz robban le, pedig 7-es, 173-as, 5-ös és 178-as is áll itt meg és buszsávot használnak végig. Sőt! A metróra is felszállhatnék, de nem szeretnék egyszer elszenesedni egy sötét alagútban miközben letapos a menekülő, kétségbeesett csorda.
Ráadásnak ez a 4-5 megálló majdnem 10 000 rossz magyar forintomba fájna havonta. Cserébe nem tudok leülni, mert ugye BKV nem a tisztaságról és csövesmentességről híres, szagolhatnám mások reggeli bűzét, közeli testi kontaktusba kerülhetnék ismeretlen emberekkel.

Ha ezekután valaki csodálkozik, hogy nyeregbe szálltam csak annyit tudok mondani, hogy 10 perc alatt bent vagyok, nem tart fel semmilyen dugó, ez nem kerül havi 10 ropiba, végig ülök (kivéve, amikor kiállok a nyeregből, de azt önszántamból teszem, nem azért, mert egy néni, aki sprintelt a buszhoz, le akar ülni), a bringám tiszta, a levegő, amit beszívok nem reggeli szájszag, hagyma és egyéb gyomorforgató szagok egyvelege és letaperolni se tud egy perverz állat se, csak kasznival kerülök kicsit túl közeli kontaktusba néha-néha.
Egyetlen hátulütője a bringázásnak, hogy minden nap laptopot kell magammal cigölni, ezért állandó félelmem, hogy eltaknyolok. Sajnos hiába teker szabályosan és kiszámíthatóan az ember, az, hogy egy darabban érek haza a több tonnás fémdobozok sofőreitől függ inkább.

1. rész - Január 30. - február 3.

Parkolni nehéz:

 

Itt én is majom voltam, mert túl korán indultam meg gondolván akkora lukba csak befér emberünk aztán jött is a reggeli szívroham, amikor megindult előre. Szerencsémre a járda egy szintben volt az úttal.

Előretolt *bringa* felállóhely:

És igen, az előttem menő buta bringás áthajtott a piroson. Innen üzenem: a piros tilos, neked is!

Gááááááázt, nyomjad a gááázt!

Kemény 20 centire ha elment mellettem. Én megértem, hogy siet és csesszem meg, hogy van pofám megvárni míg a gyalogok átbattyognak a piroson...Nem, nem értem meg. Persze el kellett érni a piros lámpát.

Dohányon a Zsinagóga és a trolivégállomás között ilyet nyomni nem csak tulokság, hanem életveszélyes. Itt folyton alacsonyan repkednek a turisták és bennszülöttek, sokszor körbenézés nélkül.

A tojjuk le a bringást díj eheti nyertese. Naggggyon viszketet a mancsom, hogy rácsapjak, hátha úgy észrevesz, de aztán az urinő bennem megfékezett ebben és inkább egy értetlen integetést kapott (amit megintcsak nem vett észre, csak az anyóson ülő haverja).

30-as zóna, 20-25-tel mentem. Kb. 3 másodpercet volt mögöttem miután úgy látta, hogy most már itt az ideje, hogy elhúzzak a piklibe az útjából. Kedves Uram, a duda nem erre való, mert legközelebb az út közepén megállok és megkérdezem hol a vészhelyzet.
A következő két autóssal partnerként megoldottuk ugyanezt a helyzetet. Egyszerű és nagyszerű, türelmesen kell várni mögöttem (nem 10 centire a hátsomtól!), meg kell várni míg olyan részen vagyok, ahol nem kaphatok ajtót a pofimba, aztán had szóljon!

Rendes sofőr 

Hát igen, ilyen is van. Innen is köszönöm a hölgynek.

Hogyan bringázz

Nem szeretek senkitse fenntartani, ezért amint lehet elengedek mindenkit. Ez különösen igaz a BKV járműveire. Szerencsémre a 74-es vonalán közlekedő ZIU-t már messziről lehet hallani. Kár lesz értük :S

3 komment

Címkék: vicces parkolás este bunkók szabálytalan gyalogos rendes autós hogyan tekerj tekerni jó bringázom a munkába

A bejegyzés trackback címe:

https://sajatzsiron.blog.hu/api/trackback/id/tr384066416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanus 2012.02.06. 10:54:15

Hajmeresztő felvételek, ismét. A piros lámpáig versenyző és a 30as zónában "csakazértismegelőzömmertbringás" idiótákat sajnos elég sűrűn meg lehet találni mindenhol :(
Egy dolog érdekelne: a kamerád, amit használsz, mert magam is szeretném megörökíteni a bringázásainkat.

Sajátzsíron · http://sajatzsiron.blog.hu 2012.02.06. 11:02:35

@Sanus: rd32-esnek hívják a kamerám. Jó kis occó kínai HD kamera innen:
s.dealextreme.com/search/5.0+Mega+Pixels+HD+720P
Az első három közül nekem a sárga van. 75 dolcsi ingyen házhozszállítással. A dealextreme egy kínai webshop, de meg lehet bennük bízni (azért Paypal használata így is erősen ajánlott).
Megbízható kis dög, csaptam le vele már egy vaskosabb ágat. Az ágnak jobban fájt, a kamerán meg se látszott.
Ha e mellett döntesz, akkor majd adok pár tippet, hogyan lehet a legtöbbet kihozni belőle.
Van egy nagytestvére is, ami már GoPro-ékkal versenyez:
www.techmoan.com/blog/2012/1/8/the-rd32ii-1080p-h264-sport-cam.html
süti beállítások módosítása